Close Menu

Chroom-6

 

Naast asbestinventarisatie voeren wij ook onderzoeken naar chroom-6 uit. Chroom-6 is een gevaarlijke stof die na blootstelling, op termijn kan leiden tot ernstige gezondheidsschade. Chroom-6 wordt toegepast vanwege de roestwerende / conserverende eigenschappen. Bij werkzaamheden aan chroomhoudende metalen of coatings kunnen medewerkers worden blootgesteld, via inhalatie of via de huid, aan chroom-6. In Nederland zijn (nog) geen voorgeschreven normen en richtlijnen voor onderzoek en analyse van chroom-6. Hierdoor worden er verschillende methodes voor onderzoek (strategie, werkwijze, monstername, conservering) en analyses (verschillende analysetechnieken) aangehouden. Fiberscan heeft geen eigen laboratorium waardoor wij flexibel zijn in de samenwerking met beschikbare, geaccrediteerde laboratoria. Wij hebben diverse methodes van onderzoek en analyses vergeleken en hanteren de methode die wij het meest representatief / betrouwbaar achten. Wij houden de bewegingen in de markt rondom chroom-6 nauwlettend in de gaten zodat wij het onderzoek conform de actuele wet- en regelgeving en de laatste stand van de techniek uitvoeren en het juiste advies kunnen geven.

Fiberscan kan u voorzien van de laatste updates van de ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar chroom-6 (en andere metalen zoals lood) en onderzoek uitvoeren naar chroom-6 (en andere metalen) in coatings.

Wilt u informatie over chroom-6 onderzoek? Bel 023-5557370 of mail naar fiberscan@fiberscan.nl.

Over Fiberscan

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest. Sinds 2002 is Fiberscan gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken. Wij staan bekend om onze professionele, zorgvuldige en betrouwbare manier van werken. Met name in en rond Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem zijn wij regionaal bekend.