Close Menu

Asbest Afvoeren

Wilt u asbest afvoeren, bijvoorbeeld omdat u een bouwwerk of object gedeeltelijk of geheel wilt afbreken, of bent u asbest tegengekomen dat u wilt verwijderen? Fiberscan kan u van dienst zijn met een asbestinventarisatie, zodat u een goed beeld krijgt van de vezels die er aanwezig zijn. Met name de niet-hechtgebonden variant zorgt voor belangrijke risico’s, waardoor het van belang is om hier professioneel naar te laten kijken. Vervolgens kunt u asbest afvoeren, op basis van de specifieke normen en regels die daarvoor gelden.

 

asbest afvoeren Fiberscan

 

Loop geen onnodige risico's!

Is er mogelijk sprake van asbest in uw omgeving? Ga voor zeker en maak direct een afspraak voor een asbestinventarisatie.

 

Ja, Ik wil asbest laten afvoeren

 


 

 

Asbest afvoeren na deskundige inventarisatie

Asbest afvoeren is een taak voor specialisten. Wanneer men vermoedt dat er sprake is van asbest, voeren wij eerst een deskundig asbestonderzoek uit. Fiberscan kan bij het afvoeren van asbest uit een pand ondersteuning verlenen door deskundige aanwijzingen te geven tijdens de uitvoering. Daarnaast kan Fibserscan het gehele proces van het asbest saneren voor de opdrachtgever begeleiden (sloopmanagement), indien dit gewenst is.

Hoe herken ik asbest?

Asbest herkennen is best lastig. In de periode tussen 1960 en 1990 werd asbest veel gebruikt in de bouwsector. Asbest heeft niet één vorm, kleur of structuur. Het is in allerlei bouwmaterialen verwerkt. Voorbeelden van asbesthoudende zaken: 

  • Golfplaten op schuren en loodsen
  • Platen achter verwarming of kachel
  • Vinylvloeren in de keuken
  • Afvoerbuizen voor riool of schoorsteen

Zelf asbest afvoeren breng serieuze gezondheidsrisico's met zich mee. Loop geen onnnodige risico's en laat het verwijderen van asbest over aan onze specialisten. De veiligheid van u en uw omgeving zijn onze eerste prioriteit. 

Asbest verwijderen niet altijd noodzakelijk

In sommige gevallen kan het voorkomen dat asbest in een pand of object prima kan blijven. Het is in dat geval wel nodig om een asbestbeheersplan op te laten stellen waarin beschreven wordt hoe een pand of object veilig gebruikt kan worden. Fiberscan kan u van dienst zijn bij het opstellen van zo’n plan wanneer asbest verwijderen niet direct noodzakelijk is.

Verantwoord asbest golfplaten afvoeren

Regelmatig inventariseren wij asbest golfplaten. Deze bouwmaterialen werden tot begin jaren '90 nog veelvuldig gebruikt bij de bouw van schuren, loodsen en stallingen. U kunt het asbest afvoeren, indien u eerst een goede inventarisatie uit heeft laten voeren. Maak hiervoor gebruik van specialisten, zodat u geen risico’s loopt om de vezels in te ademen. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Vraag direct een offerte aan

Over Fiberscan

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest. Sinds 2002 is Fiberscan gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken. Wij staan bekend om onze professionele, zorgvuldige en betrouwbare manier van werken. Met name in en rond Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem zijn wij regionaal bekend.