Close Menu

Asbestinventarisatie

Na een asbestinspectie wordt een asbestinventarisatierapport opgesteld. Op die manier weet u precies waar asbest zich in uw pand bevindt en wat de hoeveelheden zijn. Daarnaast bent u zich ook meer bewust van de risico’s die bepaalde werkzaamheden met zich mee zouden brengen en komt u niet voor verassingen te staan.

Asbestinventarisatierapport

Na de inventarisatie kunt u een sloopmelding doen. Bij Fiberscan kunnen wij de inventarisatie verzorgen. Sinds 2002 zijn wij een gecertificeerd milieutechnisch adviesbureau en asbestinventarisatiebureau. Dit betekent dat wij op een vakkundige manier en tegen redelijke asbestinventarisatierapport kosten een rapport kunnen opstellen.

Wanneer is asbestinventarisatie verplicht?

Volgens de asbestinventarisatie wetgeving moet voor alle sloopwerkzaamheden aan panden die gebouwd zijn voor 1994 een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. Tot juli 1993 was het gebruik van asbest als bouwmateriaal nog niet verboden. Voor deze gebouwen is een asbestinventarisatierapport verplicht als bijlage bij een sloopmelding. Asbest is een mineraal die vrijkomt wanneer de toepassing onzorgvuldig wordt afgebroken of slijt. Deze vezels kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid wanneer ze in grote mate worden ingeademd. Om deze reden is het belangrijk dat het asbest wordt verwijderd door een gecertificeerd bedrijf.

Asbestinventarisatie bij Fiberscan

Heeft u behoefte aan een asbestinventarisatie omdat u sloopwerk wilt laten uitvoeren aan een pand dat voor 1994 gebouwd is? Neem dan contact op met Fiberscan. Ook voor vragen over asbestinventarisatie kosten of het maken van een afspraak kunt u bellen of mailen. Laat uw asbestinventarisatie uitvoeren door Fiberscan!

Over Fiberscan

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest. Sinds 2002 is Fiberscan gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken. Wij staan bekend om onze professionele, zorgvuldige en betrouwbare manier van werken. Met name in en rond Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem zijn wij regionaal bekend.