Close Menu

Asbest Inspectie

Wanneer u werkzaamheden wilt verrichten in een gebouw dat gebouwd is voor 1994, moet u een asbest inspectie laten uitvoeren. Vanaf dat bouwjaar is het verwerken van asbest in gebouwen namelijk verboden. Als het verwijderen van asbest niet zorgvuldig gebeurd, kunnen er gevaarlijke kankerverwekkende vezels vrijkomen. Laat een asbestinspectie dus altijd uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf zoals Fiberscan.
Asbest Inspectie

Wanneer asbest inspectie?

Omdat asbest verboden is sinds 1993 moeten gebouwen van daarvoor altijd geïnspecteerd worden voordat er werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Volgens de asbest wetgeving moet u, wanneer er asbest wordt aangetroffen tijdens werkzaamheden in uw pand, een melding doen bij de autoriteiten. U doet deze melding bij asbest Inspectie Leefomgeving en Tansport. Fiberscan kan u helpen bij:

  • Asbest inventarisatie;
  • Asbest verwijderen;
  • Asbest analyse.

Hoe gevaarlijk is asbest?

Wat asbest gevaarlijk maakt, zijn de kleine vezels die u kunt inademen. Wanneer u dit lange tijd doet, loopt u risico op verschillende soorten kanker. Enkel deze vezels zijn dus schadelijk, deze komen vrij wanneer asbest gesloopt wordt of wanneer het onzorgvuldig wordt verwijderd. Wanneer asbest is verwerkt in het pand, kan dit geen kwaad. Dit is de reden dat er bij oudere gebouwen altijd een asbestinventarisatie of asbest inspectie moet worden uitgevoerd voor een verbouwing en waarom de stof alleen verwijderd mag worden door een gecertificeerd bedrijf, zoals Fiberscan. Voor meer informatie over de gevaren van asbest raden wij de volgende link aan: De gevaren van Asbest.

Ja, Ik wil graag een asbest analyse

 

Asbest inspectie door Fiberscan

Wilt u werkzaamheden laten uitvoeren in een pand dat gebouwd is voor het bouwjaar 1994? Laat dan een asbest inspectie uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf, zoals Fiberscan. Wij zijn gevestigd nabij Schiphol in de gemeente Haarlemmermeer. We voeren voornamelijk in de provincies: Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht inventarisaties uit! Heeft u vragen over asbest inspectie kosten, wilt u een afspraak maken of heeft u een andere asbest gerelateerde vraag? Neem dan contact op met Fiberscan en laat een asbest inspectie uitvoeren.