Close Menu

Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)

 

Fiberscan heeft plek voor een ervaren DIA!

 

Functieomschrijving van een Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA)

Fiberscan voert asbestinventarisaties uit voor bedrijven, vastgoedontwikkelaars, overheden en particulieren, denk aan het onderzoeken van woningen, scholen, winkels, gemeentelijke gebouwen en fabrieksinstallaties.

Als DIA ben je verantwoordelijk voor het onderzoek naar asbest op locatie en kom je vervolgens naar kantoor voor het rapporteren van de bevindingen van jouw onderzoek. Naast het inventariseren en rapporteren denk je mee met het opstellen van offertes, het uitbrengen van een advies en de te nemen vervolgstappen. Door de vele verschillende opdrachtgevers en de diverse locaties is bij ons geen dag hetzelfde en je werk erg afwisselend.

Naast het inventariseren van asbest houden we ons bij Fiberscan ook bezig met onderzoeken naar Chroom-6 en het begeleiden van asbestsaneringen.


Wat verwachten wij van jou?

Nauwkeurig en veilig werken is voor deze functie een vereiste. Het onderzoek is de basis voor een gedegen advies op grond waarvan anderen wel of niet tot actie over moeten gaan. Voor je eigen veiligheid en die van anderen is het belangrijk dat je het veiligheidsplan dat opgesteld wordt voor je naar locatie gaat ook volgt en onvoorziene risico’s op locatie herkent en op juiste waarde schat.

Omdat je deels op locatie en deels op kantoor werkt is zelfstandigheid, maar ook teamgevoel van belang.

Klantvriendelijkheid en oplossingsgerichtheid zijn ook kenmerken die we graag zien.

Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een must. Evenals het bezit van een rijbewijs B.

Daarnaast is het een pré als je in het bezit bent van een rijbewijs BE en/of een geldig VOL-VCA diploma, ervaring hebt met het officepakket (Microsoft Word / Visio) en/of het LAVS, meer dan 1 jaar ervaring hebt als DIA.


Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een contract met uitzicht op een vast dienstverband waarin je up-to-date blijft qua kennis en nieuwe ontwikkelingen binnen de asbestbranche, maar je je ook breder kan ontwikkelen. Dit tegen een marktconform salaris met goede arbeidsvoorwaarden (zoals een pensioenregeling en reiskostenvergoeding of mogelijkheid tot gebruik bedrijfsauto).

Opleidingen worden veelal via ons zusterbedrijf ScanAcademy gegeven, maar verdere ontwikkeling via een persoonlijk opleidingstraject is ook mogelijk.

Hiernaast bieden we je alle ruimte om jouw kennis en ervaring te delen binnen ons opleidingsprogramma.

Wij werken met een fijn team, er wordt gezamenlijk geluncht, iedere vrijdag wordt afgesloten met een borrel en regelmatig zijn er andere personeelsactiviteiten.


Bedrijfsprofiel

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest en chroom-6. Fiberscan is gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken. Wij staan bekend om onze professionele, zorgvuldige en betrouwbare manier van werken en duidelijke communicatie. Door onze brede expertise en ruime ervaring kunnen wij onze opdrachtgevers altijd snel en accuraat van dienst zijn en flexibel inspelen op hun projectspecifieke asbestproblematiek.

Fiberscan is gecertificeerd voor het uitvoeren van asbestinventarisaties conform Procescertificaat Asbestinventarisatie (voorheen SC-540). Ook is Fiberscan ISO 9001 en VCA** gecertificeerd.

Fiberscan is opgericht in 2002 en gevestigd in Lijnden, nabij de luchthaven Schiphol in de gemeente Haarlemmermeer.
 

Scangroep

Fiberscan is onderdeel van de Scangroep waartoe ook Terrascan en ScanAcademy behoren. Samen kunnen we onze opdrachtgevers een uitgebreid pakket aan diensten bieden. Daarnaast hebben we verschillende samenwerkingspartners waarmee we onze opdrachtgevers verder kunnen ondersteunen.

  • Terrascan B.V. is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor bodem-, grond-, en milieuvraagstukken.
  • ScanAcademy B.V. is een opleidings- en trainingscentrum dat zich richt op bodem, asbest en veiligheid.
     

Sollicitatie

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel en lijkt het je leuk voor ons te komen werken? Dan ontvangen wij van jou graag een brief met motivatie waarom wij juist jou moeten uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.
Stuur je brief met CV naar hr@fiberscan.nl t.a.v. Nicole Dosker.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.