Close Menu

Omgevingsvergunning

Wanneer u gaat slopen of asbest wilt laten verwijderen kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig hebt. Bijvoorbeeld bij monumenten of de bescherming van het stadsgezicht. Voorheen waren er losse vergunningen nodig op het gebied van bouwen, verbouwen en milieu. Nu is het een stuk gemakkelijker, omdat de omgevingsvergunning al deze onderdelen omvat. Zo weet u eerder waar u aan toe bent en kunt u sneller aan de slag.

Bij het verwijderen van asbest is het nodig om een sloopmelding te doen. Hiermee laat u de gemeente weten dat u asbest gaat verwijderen. In sommige gevallen is het nodig om naast de sloopmelding ook een omgevingsvergunning aan te vragen. Dit kunt u tegelijkertijd met de sloopmelding aanvragen bij het Omgevingsloket online.

Wilt u weten of u te maken heeft met asbest? Laat Fiberscan een asbest inventarisatie doen. Zo weet u snel of u een sloopmelding moet doen of een omgevingsvergunning aan moet vragen. Bij Fiberscan adviseren wij u graag over het proces voor het afvoeren van asbest. Wij kunnen u daarom ook adviseren met betrekking tot de nodige vergunningen. Fiberscan is in een groot gebied werkzaam. Vraag daarom gelijk een offerte aan of neem contact met ons op wanneer u nog vragen heeft over onze diensten.