Close Menu

Junior Asbest Inspecteur (DIA)

 

Heb je een bouwkundige of technische opleiding afgerond en wil je in de praktijk verder leren en werken? Dan hebben wij een leuke, afwisselende functie voor jou!
Wij zijn op zoek naar iemand die zich wil specialiseren tot Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA).


Functieomschrijving

In deze functie volg je de opleiding tot zelfstandig Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA, conform SC-560). Zowel de praktijk als de theorie leer je bij ons, terwijl je aan het werk bent.
Je leert hoe je asbesthoudende materialen in panden of objecten herkent en wat de risico’s kunnen zijn. Met deze kennis kun je de panden of objecten inventariseren op asbest en de risico’s beoordelen. Op locatie en kantoor rapporteer je de bevindingen van jouw onderzoek. Door te werken op kantoor en op diverse locaties (denk aan: woningen, scholen, winkels, gemeentelijke gebouwen, fabrieksinstallaties) is geen dag hetzelfde. Daarnaast denk je mee bij het opstellen van offertes en het uitbrengen van een advies en de nodige vervolgstappen.

Naast het inventariseren van asbest houden we ons bij Fiberscan ook bezig met onderzoeken naar Chroom-6 en het begeleiden van asbestsaneringen.


Wat verwachten wij van jou

Voor het kunnen afleveren van een foutloos product en het veilig kunnen werken verwachten we van jou een nauwkeurige uitvoering. Voor het afwisselende werk op locatie en kantoor is het prettig als je zowel zelfstandig als in teamverband in een gezellige, positieve omgang kan werken. Ook op locatie heb je te maken met andere mensen die je klantgericht en met een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal te woord staat. Uiteraard is het van belang om in het bezit te zijn van een rijbewijs B. Daarnaast is het een pré als je:
•    Een bouwkundige of technische opleiding (minimaal MBO, niveau 4) hebt afgerond;
•    Kennis hebt van asbest;
•    In het bezit bent van een rijbewijs BE;
•    In het bezit bent van een geldig VOL-VCA diploma;
•    Ervaring hebt met het officepakket (Word / VISIO) en/of het LAVS;
•    Enige werkervaring hebt.


Wat bieden wij jou

Wij bieden jou een tijdelijk contract met opleiding tot DIA waarin je alle ins en outs uit de asbestbranche meekrijgt. Na het behalen van de opleiding kan je bij ons aan de slag als DIA met uitzicht op een vast contract, waarbij je alle nieuwe vaardigheden kan toepassen. Naast een marktconform starterssalaris bieden wij goede arbeidsvoorwaarden (zoals pensioenregeling en reiskosten). Om de gezellige, positieve sfeer te behouden zijn er gezamenlijke pauzes, vrijdagmiddagborrels en andere personeelsactiviteiten.


Bedrijfsprofiel

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest. Sinds 2002 is Fiberscan gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken en begeleiden van asbestsaneringen. Fiberscan is gecertificeerd conform ISO 9001, VCA** en voor het uitvoeren van asbestinventarisaties conform Procescertificaat Asbestinventarisatie (voorheen SC-540). Ons werkgebied is overwegend tussen Alkmaar, Den Haag en Utrecht. Ons kantoor is in Lijnden, nabij Schiphol, in de gemeente Haarlemmermeer.
Naast dat we werkzaam zijn in de asbestbranche voeren we ook Chroom-6 onderzoeken uit.

Het zusterbedrijf van Fiberscan is Terrascan. Terrascan is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor bodemonderzoek, bodemsaneringen en bodemhygiëne. Terrascan is ISO 9001, VCA**, BRL SIKB 1000, 2000 en 6000 gecertificeerd. 


Sollicitatie

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel? Dan ontvangen wij van jou graag een brief met motivatie waarom wij juist jou moeten uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.
Stuur je brief met CV naar hr@fiberscan.nl t.a.v. Nicole Dosker.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

Ben je al in het bezit van een DIA-certificaat dan is jouw sollicitatie ook van harte welkom!


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Klik hier voor de andere vacatures.