Close Menu

Inlegvel 2017

Sinds 1 januari 2017 geldt de nieuwe grenswaarde voor amfibolen. De grenswaarde is verlaagd van 10.000 naar 2.000 vezels / m3. Daarnaast is ook de indeling van de risicoklassen gewijzigd. Het was risicoklasse 1, 2 en 3 en nu is het 1, 2 en 2A. Dit heeft als gevolg dat er saneringshandelingen zijn die nu in een andere risicoklasse vallen dan voorheen.

Om te mogen saneren na 1 februari 2017 met een asbestinventarisatierapport van voor 1 januari 2017 is er altijd een inlegvel noodzakelijk. Op dit inlegvel wordt aangegeven of er iets gewijzigd is t.o.v. de oude wetgeving. Indien er een risicoklasse van een bron wijzigt, wordt er bij het inlegvel de nieuwe versie van SMA-rt bijgevoegd.

Inventarisatierapporten van na 31 december 2016 hebben al een SMA-rt van de nieuwste versie, dus met de nieuwe risicoklassen.

Heeft u een inlegvel nodig zodat de sanering uitgevoerd kan worden? Neem dan contact met ons op!

Over Fiberscan

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest. Sinds 2002 is Fiberscan gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken. Wij staan bekend om onze professionele, zorgvuldige en betrouwbare manier van werken. Met name in en rond Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem zijn wij regionaal bekend.