Close Menu

Junior Asbest Inspecteur (DIA)


Ben jij net klaar met je bouwkundige of technische opleiding en wil je in de praktijk verder leren en werken?
Dan hebben wij een leuke afwisselende functie voor jou! Wij zijn op zoek naar een schoolverlater die zich wil specialiseren tot Deskundig Inventariseerder
 Asbest (DIA).

 

Functieomschrijving

In deze functie als junior asbest inventariseerder word je opgeleid tot zelfstandig Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA, conform SC-560). In deze functie inspecteer je of er asbesthoudende materialen in panden of objecten voorkomen en je beoordeelt of er risico's zijn bij gebouwen waar asbest aanwezig is. Op locatie en op kantoor rapporteer je de uitkomsten van jouw onderzoek. Het type gebouwen waar je dit werk uitvoert is heel divers, variërend van kantoren en bedrijfsgebouwen tot woonhuizen en scholen.

 

Functiecriteria

Het spreekt je aan om zelfstandig buiten te werken en je bent in staat om gegevens op een goede / gestructureerde manier vast te leggen. Omdat wij grote waarde hechten aan kwaliteit (vakbekwaamheid en foutenbeheersing) en veiligheid verwachten wij een nauwkeurige uitvoering van het werk. Administratie en rapporten maken doe je met plezier en je werkt klantgericht. Je kunt dan ook goed schriftelijk en mondeling communiceren en je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Om de asbestinventarisatie op locatie uit te voeren dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

Het is een pré als je:

- In het bezit bent van een rijbewijs BE;
- In het bezit bent van een geldig VOL-VCA diploma;
- Ervaring hebt met het LAVS en/of het officepakket (Word / VISIO).
- Een bouwkundige of technische opleiding (minimaal MBO niveau 4) hebt afgerond;
- Kennis hebt van asbest;
- Enige werkervaring hebt (bijbaan naast jouw opleiding).

 

Wat wij bieden:

- Een marktconform starterssalaris en een goede pensioenregeling;
- De theoriecursus met bijhorende praktijkervaringen;
- Interessante doorgroeimogelijkheden;
- Uitzicht op een vast contract;
- Collegiale en informele werksfeer;
- Personeelsactiviteiten.

 

Bedrijfsprofiel

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest. Sinds 2002 is Fiberscan gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken. Fiberscan is gecertificeerd conform ISO 9001, VCA** en voor het uitvoeren van asbestinventarisaties conform Procescertificaat Asbestinventarisatie (voorheen SC-540). Ons werkgebied is overwegend tussen Alkmaar, Den Haag en Utrecht. Ons kantoor is gevestigd in Lijnden, nabij Schiphol, in de gemeente Haarlemmermeer.

Het zusterbedrijf van Fiberscan is Terrascan. Terrascan is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor bodemonderzoek, bodemsaneringen en bodemhygiëne. Terrascan is ISO 9001, VCA**, BRL SIKB 1000, 2000 en 6000 gecertificeerd. 

  

Sollicitatie

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel? Dan ontvangen wij van jou graag een brief met motivatie waarom wij juist jou moeten uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.
Stuur je brief met curriculum vitae naar fiberscan@fiberscan.nl t.a.v. Nicole Dosker.

Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in behandeling genomen.

Ben je al in het bezit van een DIA-certificaat dan is jouw sollicitatie ook van harte welkom!

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Klik hier voor de andere vacatures.

Over Fiberscan

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest. Sinds 2002 is Fiberscan gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken. Wij staan bekend om onze professionele, zorgvuldige en betrouwbare manier van werken. Met name in en rond Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem zijn wij regionaal bekend.