Close Menu

Sloopvergunning asbest

Wilt u een sloopvergunning voor asbest aanvragen? In dat geval dient u eerst een sloopmelding bij uw gemeente te doen. Op het moment dat u gaat slopen of breken in een bouwwerk of object met een bouwjaar voor 1994, loopt u namelijk het risico dat er asbest aanwezig is.

 

Sloopvergunning asbest aanvragen met Fiberscan


Loop geen onnodige risico's!

Is er mogelijk sprake van asbest in uw omgeving? Ga voor zeker en maak direct een afspraak voor een asbest inventarisatie.

 

Ja, Ik wil snel een sloopvergunning regelen 

 

 

 

Sloopmelding en asbest inventarisatie

U doet de sloopmelding bij uw gemeente, zodat zij op de hoogte is van het voornemen dat u gaat slopen/breken en het risico op asbest bestaat. U dient vervolgens een asbest inventarisatie uit te laten voeren, om de risico‚Äôs goed in kaart te kunnen brengen voordat u begint met slopen of breken. Voor de uitvoering van een asbest inventarisatie conform SC-540, beschikt Fiberscan over ervaren Deskundig Inventariseerders Asbest (DIA). Direct een inventarisatie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Sloopvergunning

Nadat u een sloopmelding heeft gedaan op basis van de resultaten van de asbest inventarisatie, kunt u een sloopvergunning voor asbest aanvragen. Een sloopvergunning is alleen noodzakelijk, indien het rapport uitwijst dat er sprake is van asbest. U kunt in sommige kleinschalige gevallen zelf het asbest afvoeren, of gebruik maken van een professionele partij. Het is echter aangeraden om asbest vakkundig te laten verwijderen door een daarvoor gecertificeerde onderneming.

Sloopvergunning asbest combineren

U kunt tegenwoordig een omgevingsvergunning aanvragen. Onder de omgevingsvergunning valt onder andere ook de sloopvergunning voor asbest. U kunt deze vergunning ook in combinatie met andere vergunningen die onder de omgevingsvergunning vallen aanvragen. Op deze manier kunt u tijd besparen en sneller aan de slag met uw project.

Asbest verwijderen

Het rapport van de inventarisatie kan niet alleen worden gebruikt voor de aanvraag van een sloopvergunning, maar ook voor de uitvoering van sloop en renovatie. De specialisten van Fiberscan kunnen u daarom van dienst zijn bij de verwijdering van asbest en kunnen ondersteuning verlenen tijdens de uitvoering. Ook kan Fiberscan het hele sloopproces voor de opdrachtgever begeleiden. Neem contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken omtrent uw sloopmelding, asbest inventarisatie, sloopvergunning en asbest verwijdering. 

          

Over Fiberscan

Fiberscan B.V. is een onafhankelijk milieutechnisch adviesbureau voor asbest. Sinds 2002 is Fiberscan gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende asbestonderzoeken. Wij staan bekend om onze professionele, zorgvuldige en betrouwbare manier van werken. Met name in en rond Amsterdam, Haarlemmermeer en Haarlem zijn wij regionaal bekend.