Milieu Adviesbureau

Bent u op zoek naar een milieu adviesbureau voor professioneel advies over de gevolgen van asbest? Onze asbestdeskundige (Deskundig Inventariseerder Asbest, DIA) zorgt tijdens een inventarisatie voor een goede inschatting van de risico’s. Binnen objecten en bouwwerken hoeft asbest niet direct gevaar te veroorzaken, zodra de vezels vrij kunnen komen is dat wel het geval.

Gevaren voor de gezondheid

Een milieu adviesbureau kan u informeren over de gevaren voor de volksgezondheid. Asbestvezels kunnen worden ingeademd en vastlopen in de kleine luchtwegen en longblaasjes. De vezels blijven in de longen achter. De asbestvezels zijn dusdanig klein dat deze opgeruimd kunnen worden door macrofagen. Sommige vezels zijn echter net te groot, migronen door de weefsels of komen vast te zitten vanwege de naaldachtige structuur. Wanneer de vezels bijvoorbeeld in de ruimte tussen het longvlies en het borstvlies terecht zijn gekomen, blijven ze daar opgesloten zitten. Zo kunnen klachten van chronische ontstekingsreacties tot kwaadaardige woekeringen (neoplasie) ontstaan. De meeste ziekten openbaren zich pas tientallen jaren na de blootstelling aan asbest. Maak gebruik van een milieu adviesbureau op het moment dat u een asbestbesmetting wilt voorkomen en u bijvoorbeeld van plan bent om te gaan slopen of breken.

Asbest inventariseren

Als milieu adviesbureau kunnen we u op een uitstekende manier van dienst zijn met een uitvoerige asbestinventarisatie, of kunnen we u doorverwijzen. De aanwezigheid van asbest hoeft op zich niet direct tot gevaar te leiden, maar bij handelingen met asbesthoudend materiaal kunnen wel vezels vrijkomen, hetgeen tot ongewenst risico leidt. Met de grondige asbestinventarisatie en advies van ons milieu adviesbureau, kunt u hier op een milieuveilige wijze mee omgaan. Bovendien voorkomt u zo schade aan uw eigen gezondheid. Benieuwd of u actie dient te ondernemen en wat de asbest inventarisatie kosten zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Inschatting van de risico’s

Het milieu adviesbureau zal een inventarisatie voor u uitvoeren en op basis daarvan de risico’s in beeld brengen. Asbest heeft bepaalde eigenschappen waardoor het in het verleden veel gebruikt werd, maar ook waardoor het slecht voor de gezondheid is. Bij verwijdering van asbest is er een risico dat asbestvezels in de ademzone van werknemers terechtkomen. Zelf contact hebben met een asbestdeskundige, of heeft u een andere vraag met het oog op de kosten of mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Asbestdeskundige voor verwijdering

Na een uitgebreide inventarisatie door onze asbestdeskundige kunt u Fiberscan ook het verwijderingsproces laten begeleiden. Met professionele verwijderaars kan asbest zonder risico’s voor u worden weggehaald. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het verwijderen van asbest? Neem contact met ons op.

 

Offerte aanvragen bij Fiberscan          Brochure aanvragen bij Fiberscan

Werknemers-Fiberscan

Terrascan – Voor grondonderzoek en bij bodemverontreinigingen - grondsanering